Prin Yorkul lui Harley Davidson

          York, un semi – tiz al orașului și statului vedetă din SUA, New York, e un orășel liniștit din Pensilvania, supranumit orașul trandafirului alb. Totuși, nu am venit aici în căutarea acestor flori, ci pentru alte câteva locuri sonore cu o istorie mai mult sau mai puțin depărtată. https://www.yorkcity.org/#

Harley-Davidson

      Această companie, ce-și face apariția în 1903, a ajuns în scurt una dintre cele mai de succes firme producătoare de motociclete. Deși nu-mi place viteza, ador aspectul impunător al acestor motociclete, așa că satisfacția de a le încerca pe cele expuse în holul fabricii a fost una mare. Ehe, ce mai priveliște: zeci de motociclete, aranjate militărește în câteva coloane, parcă participau în competiție de culori și forme. Singurele trăsături comune erau strălucirea lor și cumințenia unei pisici când este netezită.

      Momentul plăcerii avea să fie întrerupt de micul vizitator, fiul meu, care s-a speriat și a refuzat cu încăpăținare să urce pe o mini motocicletă, special creată pentru pici. Astăzi, îi pare ciudată reacția și zice că ar vrea acolo să meargă, dar șansa a fost pierdută.

      Turul moto complet include vizita în secțiile de producere contra cost. De fapt, au mai multe tipuri de excursii, vedeți linkul: https://www.harley-davidson.com/us/en/about-us/visit-us/yorkpa.html. In rest, petreceți cât vă poftește inima atât în salonul cu motociclete și alte exponate, cât și în magazinul companiei, în care găsește cele mai neordinare obiecte tematice. Apropo, și aici ne-am distrat în stil american, măsurând diverse lucruri, fără să fim intimidați de privirile gazdelor. Tare mi-i dor de atitudinea politicoasă și respectuoasă față de client a celor peste ocean.

      Adresa: 1425 Eden Rd. York, PA 17402

      Program: L-V de la 9.00 la 14.00, tur la ore exacte: 9:00, 10:00, 12:30 și 2:00. Momentan                    e închis

      Taxe: gratis pe exterior și în sala de expoziție; cu plată-excursiile din interior, parcare gratuită

        

Următorul pe listă a fost Bluett Bros Violins, un magazin de instrumente muzicale cu strunei, ce oferă și tururi în atelierul de viori. Din păcate, ghidul era plecat și am rămas doar cu dorința. Cu titlu de informare să știți că orașul e căutat și pentru astfel de atracții.

          Adresa: 122 Hill St York, PA 17403

          Program: 9.00- 17.00, https://www.bluettbros-violins.com/

          Taxe: $5, programări la  tel: 717-854-9064 717-825-4263

Sunrise Soap Company

          Locul, ce a fericit copiii, a fost minifabrica și magazinul de săpunuri naturale. Locația impresionează prin decor chiar de la geam, iar când intri starea de bine se completează prin mirosuri și gazde receptive. Când au aflat că am venit mai întâi pentru a urmări și chiar participa la crearea săpunurilor, una din doamne a și început a pregăti ingredientele și aparatele. Ceea ce a urmat ne-a ținut la mare concentrare și entuziam preț de câteva minute: am ales culorile, am amesticat conținutul, l-am trecut prin niște aparate și altele, ce-mi scapă acum, până am văzut forma finală a săpunului. În timp ce săpunul se usca, am studiat obiectele de pe rafturi cu atenția tradițională doar unui laborator. Nu puteam altfel, erau prea multe, prea creative, prea tentante și nu vroiam să-mi scape vreo idee inspirată.

          Cu săpunul creat de propriile mâini și alte produse procurate am ieșit din locul de poveste și am continuat cu încredere spre alte destinații.

          Adresa: 29 N Beaver St York, PA 17401

          Program:  9.00 – 17.00, tel: 717-843-7627, http://sunrisesoapco.com/

          Taxe: verificați pe site, prețurile se mai schimbă, parcare la stradă cu plată

Perrydell Farm

      Pensilvania, am remarcat, are multe ferme și mai toate sunt deschise pentru vizitatori, nu numai pentru a-și vinde marfa, ci și pentru a urmări anumite procese. La anumite ore se pot mulge vacile, hrăni vițelușii sau îmbutelia laptele.

      Noi, odată ajunși aici, am admirat nou-născuții; am hrănit pe cei mai mari și am salutat cu discreție animalele adulte. Spațiu de manevră era suficient pentru copiii, așa că oboseala s-a instalat repede peste ei. Drept încurajare am servit niște înghețată și energia a revenit la tron.

      Nu pot zice că această fermă e diferită de celelalte pentru că nu am vizitat multe, decât pentru a procura lactate. Însă, dacă sunt întrebată despre acest gen de gospodării, prima la care mă gândesc e aceasta.

      Adresa: 90 Indian Rock Dam Rd, York, PA

      Program: 7.00 – 18.00, verificați orele pentru a prinde procesele mai interesante                        https://perrydellfarm.com/the-tour

      Taxe: gratis,implicit parcarea

      Haines Shoe House

      O casă în formă de papuc, un loc inclus în topuri internaționale la compartimentul arhitectură, nu poate fi ocolit. Așa că iată-ne aici, făcând fotografii și minunându-ne de cât de departe ajunge mintea omului.

      Această clădire albă, construcția căreia a început după al II-lea Război Mondial, este un magazin de dulciuri și se află în apropierea unui drum național. De fapt, în SUA astfel de atracții sunt o normalitate, deci de fiecare dată când plănuiți o călătorie, căutați și destinații „de la margine de drum”. https://www.roadsideamerica.com/story/2202

      Adresa: 97 Shoe House Rd. York, PA 17406

      Program: 11.00-17.00.  Turul pe interior programați la telefon 717-683-6328. În perioada rece, Noiembrie-Martie, e închis.

      Taxe: $5, parcare gratuită

          În perioada sărbătorilor de iarnă mai e un loc la doar 10 min distanță de condus, ce te introduce ușor în împărăția luminilor: Crăciunul magic. Acest festival se desfășoară într-un parcul Rocky Ridge Park și, în mod firesc, numai după amiaza.

          Adresa: 3699 Deininger Road, York, PA 17406

          Program: 5PM-9PM

          Taxe: $10

      Cele din urmă popasuri pot fi comasate cu ziua în care vizitați Columbia, un oraș din apropierea York-ului cu alte atracții turistice, prietenoase cu copiii.

In engleza: https://calatoriifamilie.wordpress.com/2021/02/15/through-harley-davidsons-york/

2 gânduri despre “Prin Yorkul lui Harley Davidson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s